رئیس سازمان دانشجویان:

500میلیارد كسری در بخش تغذیه دانشجویی

500میلیارد كسری در بخش تغذیه دانشجویی به گزارش كنكوری رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: ما در زمینه تغذیه دانشجویی حدود ۵۰۰ میلیارد كسری داریم كه باید توسط سازمان برنامه حل شود.



به گزارش كنكوری به نقل از مهر، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان بامداد امروز در شصت و چهارمین اجلاس معاونان دانشجویی كه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه سازمان امور دانشجویان برنامه های كلی اجرا شده است. یكی از برنامه ها طرح جامع خدمات دانشجویی است كه بر مبنای آن مقرر است اختیارات حوزه دانشجویی بیشتر شده و خدمات و سرویس دهی بیشتری به دانشجویان عرضه شود. این طرح در حال پیگیری است و در حال هماهنگی با بخش های اجرایی برای جلو بردن این طرح هستیم.
وی افزود: برنامه دیگری كه در سازمان پیگیری می شود، الكترونیكی شدن سرویس خدمات بر روی وب است كه این كار تمام شده و سامانه سجاد به وجود آمد. البته مشكلاتی هم دارد كه در حال رفع آن هستیم و تقاضای ما از معاونان آموزشی و دانشجویی این است كه ارتباط خویش را كماكان با ما از راه همین سامانه داشته باشند و از ارتباطات سنتی و قدیمی پرهیز كنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: با عنایت به مشكلات مالی، یكی از بحث های ما شرایط مالی دانشگاه ها برای خدمات دانشجویی است. خدماتی كه ما در بخش تغذیه امسال عرضه می دهیم با مشكلاتی مواجه می باشد و طی ماه های اخیر ما تلاش های بسیاری انجام دادیم تا مشكلات دانشجویان را در بخش های مختلف بخصوص بخش دانشجویی به مسؤلان ابلاغ نماییم و امیدواریم كمك های سال قبل را داشته باشیم.
تشكیل شورای صنفی دانشجویی در اغلب دانشگاهها
وی اضافه كرد: در بخش شورای صنفی پیگیر تشكیل شوراهای صنفی و انجام انتخابات در دانشگاه ها بودیم و بر اساس گزارش هایی كه به ما رسیده، شورای صنفی در اغلب دانشگاه ها ایجاد شده، بعضی از دانشگاه ها نتوانستند اردیبهشت ماه انتخابات خویش را انجام دهند كه ما امیدواریم در نیم سال اول انتخابات خویش را انجام داده و شورای صنفی خویش را تشكیل دهند. آیین نامه شورای صنفی هم اصلاحاتی داشت كه انجام شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان به شیوه نامه انضباطی دانشجویان اشاره نمود و اظهار داشت: اصلاح شیوه نامه انضباطی دانشجویان به اتمام رسیده است و تثبیت شده، به احتمال قوی این هفته ابلاغ می شود و در این شیوه نامه یك سری بحث های جدید پیشبینی شده كه در سال تحصیلی جدید آنرا جلو خواهیم برد.
وی به آیین نامه دانشجویان نمونه اشاره نمود و اظهار داشت: اصلاحات این آیین نامه هم انجام شده و باید به امضای دو وزیر برسد و ما تلاش می نماییم كه باردیگر بهترین ها معرفی شوند.
مشكلات اعتباری صندوق رفاه
صدیقی به شرایط جدید حوزه صندوق رفاه دانشجویان اشاره نمود و اظهار داشت: صندوق رفاه دانشجویان امسال با مشكلات اعتباری روبرو است. سال قبل تخصیص های این صندوق عرضه نشد كه این امر خدمات رسانی را در صندوق رفاه دانشجویان با مشكل مواجه می كند و با تمام این مسائل تلاش ما این است كه مشكلی برای خدمات دهی در بحث وام اعضای دانشجویی و خوابگاه ها ایجاد نشود.
وی افزود: ما همچنان ارتقا را در سطح خوابگاه ها خواهیم داشت و همینطور به ایجاد رستوران های مكمل در دانشگاه ها تاكید می نماییم و دانشگاه ها به این امر باید توجه ویژه داشته باشند.
صدیقی اظهار داشت: صندوق رفاه دانشجویان امسال بر ۳ بحث وام، غذا و خوابگاه متمركز بوده و كارهای دیگر در اولویت های بعدی صندوق رفاه دانشجویان قرار خواهد گرفت.
۵۰۰میلیارد كسری در بخش تغذیه دانشجوییوی در ادامه به مشكلات خاص صندوق رفاه دانشجویان اشاره نمود و اظهار داشت: صندوق رفاه دانشجویان امسال كاهش دارایی دارد و اگر حمایت دولت و سرمایه گذاری صندوق نباشد، مشكلات بیشتر می شود. در بخش تغذیه ۵۰ درصد دانشجویان از فضای دانشگاه استفاده می نمایند. در بعضی از دانشگاه ها این آمار به ۸۰-۷۰ درصد می رسد. ۱۲۶ میلیون پرس غذا در ناهار و شام توزیع می شود و در این زمینه ما حدود ۵۰۰ میلیارد كسری داریم كه باید توسط سازمان برنامه حل شود و آنرا پیگیری می نماییم. صدیقی اظهار داشت: مشكلات روان شناختی دانشجویان طبق نظرسنجی هایی كه انجام شده، در بعضی از بخش ها كاهش و در بعضی دیگر، افزایش یافته است. در یك نظرسنجی كه در سال ۹۷ انجام شده، ۹۲ هزار نفر از دانشجویان شركت كردند كه بر طبق این نظرسنجی، افتخار به ایرانی بودن خیلی خوب است البته استقبال از فرصت مهاجرت برای ادامه تحصیل زیاد است كه این قابل توجه بوده و باید فكری برای آن كرد.۸۵ تا ۹۰ درصد دانشجویان در مسائل دینی خوب هستندوی با اشاره به وضعیت نشاط و احساس حمایت دانشگاه از دانشجویان، تصریح كرد: ۵۸ درصد دانشجویان این احساس را نداشته و احساس حمایت كامل از جانب دانشگاه ندارند. ۸۵ تا ۹۰ درصد دانشجویان در زمینه مسائل دینی و اعتقادی، خوب هستند و در حوزه مذهبی و اعتقادی، مشكل زیادی وجود ندارد. رئیس سازمان امور دانشجویان در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات مجلس در نیمسال اول و تحركاتی كه انجام می شود تا روحیه یأس در دانشگاه ها ایجاد شود و حضور در انتخابات كم شود، اشاره نمود و اظهار داشت: باید به این مسائل توجه داشت تا سوءاستفاده ای از دانشگاه و دانشجو نشود.
توسعه جذب دانشجویان غیرایرانی
وی در ادامه به حوزه دانشجویان غیر ایرانی اشاره نمود و اظهار داشت: برنامه ما توسعه جذب دانشجویان غیرایرانی است كه هم اكنون ۲۸ هزار دانشجو در حوزه وزارت علوم، ۳ هزار دانشجو در حوزه وزارت رفاه، ۸ هزار دانشجو در حوزه دانشگاه آزاد و در مجموع ۳۹ هزار دانشجوی غیرایرانی امسال در دانشگاه ها حضور دارند كه عدد زیادی تا رسیدن به هدف برنامه ششم توسعه كه ۷۹ هزار دانشجو است، نمانده است. البته این امر احتیاج به توسعه مركز زبان فارسی دارد. همینطور دانشگاه هایی كه بیشتر از ۲۰۰ دانشجوی غیر ایرانی داشته باشند، می توانند مراكز خدمات كنسولی راه اندازی كنند.
وی اظهار داشت: ما در بخش پذیرش بورسیه خارجی به سمت پذیرش اعضای هیئت علمی رفته ایم تا اعضای هیئت علمی دانشگاه های خارجی در دانشگاه های ما ادامه تحصیل داده و ما نقشی در تربیت اعضای هیئت علمی خارجی داشته باشیم.
راه اندازی موسسات اعزام دانشجو در خارج از كشور
وی افزود: یك آیین نامه جدید تدوین شده، همانطور كه در اینجا موسسات اعزام دانشجو تشكیل شده و دانشجو اعزام می كنند، در كشورهای خارجی هم موسسه تشكیل شده و از آنجا دانشجو به كشور ما اعزام كنند.
وی اظهار داشت: در بخش دانشجویان داخل، برنامه ما تمركززدایی و تفویض اختیار بیشتر است. همینطور آیین نامه كمیسیون موارد خاص اصلاح شده كه بر مبنای آن اختیار دانشگاه ها و استان ها بیشتر شده است.
افزایش ۲۰درصدی انتقال به داخل
وی به انتقال دانشجویان ایرانی از خارج به داخل اشاره نمود و اظهار داشت: با عنایت به نرخ ارز و مشكلاتی كه وجود داشت در سال ۹۷ میزان ۲۰ درصد این انتقال افزایش یافت و این دانشجویان از ظرفیت های داخل استفاده كردند.
وی همینطور به تائید مدارك توسط دانشجویان داخل اشاره نمود و اظهار داشت: تقاضا برای تائید مدارك توسط دانشجویان داخل افزایش داشته است و این افزایش بیشتر به علت تحصیل در خارج از كشور است و روند افزایشی داشته است.
وی اظهار داشت: همینطور با عنایت به شیوه نامه انضباطی جدید، كارگاه آموزشی برای كارشناسان پیشبینی شده است.
صدیقی در ادامه به بخش تربیت بدنی اشاره نمود و اظهار داشت: اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه افتاد. ما المپیاد ورزشی را سال قبل در شیراز داشتیم. دانشجویان ما در یونیورسیاد بین المللی رتبه نهم را كسب كردند. در حوزه ورزش به دنبال توسعه فضاهای ورزشی هستیم. همینطور اتاق تندرستی، چمن های مصنوعی، زمین كفپوش پیگیری می شوند. امسال ۱۰۰ هزار متر مربع بر فضای ورزشی دانشگاه ها اضافه می شود.
وی افزود: مركز پایش تندرستی برای اصلاح ساختار بدنی دانشجویان افتتاح شد و سال آینده امیدواریم تمامی دانشگاه ها این مركز را راه اندازی كنند. در حوزه مشاوره دانشجویی برنامه های متنوعی اجرا شد. ۳ طرح سیمای زندگی دانشجویان تابحال بررسی شده است و نظرسنجی جدید برای جلوگیری از صدمه ها پائیز امسال انجام می شود.
صدیقی تصریح كرد: حوزه مشاوره دانشجویی را معاونان دانشجویی جدی بگیرند و بودجه مناسبی برای این بخش اختصاص دهند.
وی به بورس دانشجویان دكتری اشاره نمود و اظهار داشت: تلاش ما این است كه بورس سال ۹۷ مشابه سال ۹۶ باشد. و البته امسال با كمبود جدی بودجه مواجه هستیم.
كاهش درخواست دانشجویان برای مهمانی و انتقال
وی افزود: همینطور درخواست دانشجویان برای انتقال و میهمانی كاهش یافته كه ما امیدواریم بیشتر كاهش پیدا كند. همینطور پذیرش دانشجویان غیر بورسیه و بورسیه خارجی در دستور كار قرار دارد كه ما درصدد هستیم پذیرش دانشجویان بورسیه خارجی را كاهش داده و غیر بورسیه را افزایش دهیم.
وی در ادامه به خصوصیت های دانشگاه ها در سال تحصیلی جدید اشاره نمود و اظهار داشت: در سال جدید با جنگ اقتصادی، انتخابات، فضای سیاسی در دانشگاه ها روبرو می باشیم و واقعیت این است كه با محدودیت اعتباری مواجهیم و این كار معاونان دانشجویی را سخت تر می كند و می دانیم كه در تهیه مواد اولیه در بعضی از ماه ها با مشكل مواجه خواهیم شد. شما محدودیت دارید، ما هم در ستاد با محدودیت مواجه هستیم ولی همچنان پیگیری می نماییم كه بتوانیم مساعدت های سال قبل را داشته و از دانشگاه ها هم حمایت نماییم.

1398/06/10
13:34:20
5.0 / 5
4726
تگهای خبر: آموزش , بورسیه , تحصیل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور