طی ۴۰ سال گذشته؛
3 هزار رساله به سیل اختصاص یافت، جدول پركارترین دانشگاهها
به گزارش كنكوری بر پایه كلیدواژه هایی مانند سیل، سیلاب، رواناب، و تندآب توسط پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) مشخص شد: در ۴۰ سال گذشته، بیشتر از ۳ هزار رساله تحصیلی به سیل اختصاص یافت.
به گزارش كنكوری به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، شمار ۳۰۱۰ مدرك از نزدیك به ۱۳۵ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی كشور در بازه زمانی سالهای ۵۶ تا ۹۷ كلیدواژه هایی مانند «سیل»، «سیلاب»، «رواناب»، و «تندآب» را جستجو كرده اند. این اطلاعات بر پایه جستجو در پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج) به دست آمده است. بعضی از واژه ها در رساله ها و رساله های در پیوند با «سیل» بیشتر آمده اند. بعد از واژه های جست وجو شده «رواناب»، «سیل»، و «سیلاب»، و همینطور واژه های نشان گر جا و گستره جغرافیایی مانند «حوضه آبریز»، «حوضه آبخیز»، «حوزه آبخیز»، و «حوضه» در این جستجو آمده اند. واژه هایی مانند «تغییرات اقلیمی»، «سامانه اطلاعات جغرافیایی»، «مدل بارش رواناب»، «شبیه سازی»، «رسوب»، «SWAT»، «كاربری اراضی»، «HEC-HMS»، «شبكه عصبی مصنوعی»، «فرسایش»، «بارش»، «HEC-RAS»، «بهینه سازی»، «پهنه بندی»، «مدل سازی»، «AHP»، «دبی»، «شكست سد»، و «سنجش از دور» مبحث «سیل» را در كلیدواژه های پارساها (پایان نامه و رساله) بیشتر همراهی كرده اند. از ۳۰۱۰ مدرك شناسایی شده در «گنج»، سال ۱۳۹۶ بیشترین شمار (۴۱۸) را دربرداشت. سال آغازین مدارك ثبت شده در سامانه به ۱۳۵۶ با یك مدرك بازمی گردد. این شمار از سال های ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۶ میانگین نزدیك به ۲۸ مدرك را در هر سال داشت، ولی از سال ۱۳۸۷ رشد بالایی را در هر سال نشان داده است.
از این شمار، ۲۶۵ پیشنهاده و ۲۷۴۵ رساله و رساله (پارسا) در سه مقطع كارشناسی ارشد (۲۷۴۱)، دكتری حرفه ای (۱) و دكتری تخصصی (۲۶۸) نوشته شدند. گروه رشته های مهندسی عمران (۷۸۳)، منابع طبیعی (۷۴۵)، علوم و مهندسی آب (۶۵۳)، علوم جغرافیایی (۴۶۵)، خاك شناسی (۱۰۱)، علوم زمین (۷۷)، و شهرسازی (۱۹) پركارترین ها در این زمینه هستند.
پژوهش های انجام شده در زمینه «سیل» در سراسر كشور گسترده شده اند. در این میان، سهم دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی استان های تهران، آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گلستان، و خوزستان از دیگران بیشتر است. همینطور دانشگاه تبریز، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه یزد، دانشگاه زابل، و دانشگاه ارومیه پركارترین دانشگاه ها و مؤسسه های آموزش عالی كشور در این زمینه هستند.
ایرانداك گزارش دستاورد پارساها را در دستور كار قرار داده و پژوهش های انجام شده و پیشنهاده ها را در زمینه مبحث های روز و چالش های كشور اطلاع رسانی می كند. سیاستگذاران و كشورداران می توانند یافته های این پژوهش ها را ببینند و به كار بندند تا چرخه هم افزایی «عمل و علم»، «كنش و پژوهش»، و «تصمیم و تفكر» به گردش درآید و سرمایه های كشور بارور و بهره ور شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب