وزیر علوم تاكید كرد

لزوم حركت دانشگاه ها به سمت استفاده از ظرفیت های درآمدزایی، ضرورت نگاه ملی به آموزش عالی

لزوم حركت دانشگاه ها به سمت استفاده از ظرفیت های درآمدزایی، ضرورت نگاه ملی به آموزش عالی كنكوری: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه گیلان به طرح ساماندهی آموزش عالی اشاره نمود و خواهان دور شدن از نگاه محلی و منطقه ای و داشتن نگاه ملی به آموزش عالی شد.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر منصور غلامی در این جلسه با اشاره به چالش های بودجه ای این وزارتخانه، حمایت های دولتی را كمتر از نیازهای موجود خواند و خواهان حركت دانشگاه ها به سمت استفاده از ظرفیت های خود برای درآمدزایی شد.
وزیر علوم با اشاره به برگزاری المپیاد ورزشی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی كشور در دانشگاه گیلان در سال ۱۳۹۹، این المپیاد را فرصت مناسبی برای ایجاد یك ظرفیت ورزشی خوب در استان و دانشگاه گیلان دانست.
دكتر احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان باز با اشاره به تدوین سند استراتژیك دانشگاه و برنامه عملیاتی، "برنامه محوری" را اولویت اصلی دانشگاه دانست.
فعالیت های بین المللی، جذب دانشجویان خارجی، جلب حمایت خیرین و ارتباط با صنعت و جامعه از دیگر برنامه های مهم یاد شده رئیس دانشگاه گیلان بود.
دكتر رضی در ادامه فرسودگی سازه آزمایشگاه ها و كمبود وسایل آزمایشگاهی را از مشكلات گروه های علمی دانشگاه دانست و خواهان توجه ویژه وزارت علوم به این مسائل شد.
شایان ذكر است درانتها مراسم كه با نمایش نظرات مدیران دانشگاهی همراه بود، قرارداد همكاری میان دانشگاه گیلان و مهندس عبدالله نوید یكی از خیّرین دانشگاه جهت ساخت فاز دوم ساختمان فارم دانشكده علوم كشاورزی با برآورد هزینه ای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال به امضا رسید.
لزوم همگرایی مراكز معتبر آموزش عالی و پیشگیری از واگرایی نیروهای متخصص
به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای آموزش، پژوهش و فناوری گیلان كه در سالن جلسات استانداری سابق برگزار شد، اظهار داشت: وزارت علوم درصدد است تا مراكز معتبر آموزش عالی را با همگرایی به یكدیگر متصل كرده و از واگرایی نیروهای متخصص و چند گرایی عمل كردن جلوگیری كند.
وی با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری پیرامون گام دوم انقلاب، اظهار نمود: انقلاب اسلامی در ۴۰ سال نخست، در زمینه های علوم تحقیقات و فناوری موفق عمل كرده اما برای ادامه آن نیازمند توجه ویژه به ظرفیت جوانان كشور است.
دكتر غلامی با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی ایران در زمینه علوم و پژوهش و دستاوردهای فناورانه، نسبت به كشورهای پیشرفته دنیا رشد قابل توجهی به دست آورده است، اظهار داشت: ادامه این روند نیازمند توسعه، ارتقای پژوهش و اخلاق در جامعه است.
وی با اشاره به دغدغه های كمبود نیروی انسانی متخصص در بدو انقلاب اضافه كرد: ظرفیت عظیم تربیت نیروی متخصص و كارشناس در كشور، از موهبت های سپس انقلاب بوده بطوریكه امروز در حال كمك به كشورهای منطقه و جهان است.
وزیر علوم، از اقدامات مطلوب در زمینه پژوهش در مقایسه با كشورهای همسایه و منطقه خبرداد و اشاره كرد: حركت رو به رشد دانشگاه ها و وزارت علوم در عرصه پژوهش فناوری، موجبات رویكرد موفقیت بیشتر در كشور را رقم خواهد زد.
وی تحقق اقتصاد مقاومتی را نیازمند تفسیر خوب و علمی از این مفهوم دانست و اشاره كرد: اقدامات بنیان علمی باید به اندازه ای تقویت شوند كه در مقابل تنش های خارجی و اروپایی مقاوم باشند.
دكتر غلامی همین طور بر ضرورت تبدیل دانشگاه های كشور به نسل سوم و كارآفرین تأكیدكرد و اظهار داشت: دانشجویان باید در دانشگاه نسل سوم، كارآفرین بوده و لازم است رویكرد آنها از مدیریتی و نظارتی به رویكرد اشتغال زا و تولید محصول تبدیل گردد.
وی با عنایت به اهمیت لزوم هماهنگی نزدیك و پیوسته دانشگاه ها با دانشجویان افزود: توجه به جوانان و سپردن امورات به آنان، نگاهی است كه باید بیشتر از پیش مورد توجه قرار گیرد.
دكتر غلامی، طرح ساماندهی آموزش عالی كشور را ضروری خواند و تصریح كرد: باید در اسرع وقت جلوی توسعه كمی مراكز دانشگاهی را با اجرای طرح یاد شده گرفت.
وزیر علوم، از آغاز اجرای طرح ساماندهی مراكز آموزش عالی كشور از سال آینده آگاهی داد و اشاره كرد: نقشه اجرایی این طرح، در وزارت علوم تهیه شده است.
دكتر غلامی اظهار داشت: طرح ساماندهی مراكز آموزش عالی كشور در جهت كاهش تعداد مراكز آموزش عالی و افزایش كیفی محتوای علمی، پژوهشی و فناوری در كشور در امتداد سند تحول بنیادین ۵۰ سال آینده نظام حركت خواهدنمود.
وی با مطلوب ارزیابی كردن عملكرد حوزه دانشگاهی گیلان اضافه كرد: علاوه بر عملكرد خوب دانشگاه گیلان، پارك علم و فناوری این استان باز تابحال موفق عمل كرده است.
وزیر علوم با اشاره به اینكه این كشور در زمینه علم و فناوری جایگاه ویژه ای در دنیا كسب كرده است افزود: استقبال كشورهای خارجی از فارغ التحصیلان دانشگاه های ایرانی، نشان دهنده سطح علمی بالای دانشجویان فارغ تحصیل در دانشگاه داخل كشور است.
دكتر غلامی همین طور نگاه دولت فعلی، نسبت به ورود دانشجویان خارجی به مراكز آموزش عالی را باز و منعطف برشمرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم، وی با اشاره به طرح پیشنهادی گیلان برای ایجاد منطقه ویژه فناوری در این استان باز اضافه كرد: ایجاد چنین طرحی اقدامی مهم و ثمین است و بزودی در شورای عالی عطف مطرح و بررسی می شود.



1397/12/24
00:46:56
5.0 / 5
4711
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , اشتغال , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور