رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای تاكید كرد

لزوم شركت دانشجویان در دوره های مهارتی كوتاه مدت خارج از دانشگاه

لزوم شركت دانشجویان در دوره های مهارتی كوتاه مدت خارج از دانشگاه به گزارش كنكوری رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینكه «نظام آموزش مهارتی اتریش نظام خوبی است و نظام ما هم به شكلی برگرفته از آن است»، بیان كرد: دانشجویان در كنار تحصیل دانشگاه از آموزش های كوتاه مدت خارج از دانشگاه استقبال كنند. خیلی از دوره ها بسیار مفید هستند. دانشجویان نباید همه چیز را در دانشگاه جست و جو كنند. بسیاری مهارت ها دوره های كوتاه مدت در خارج دانشگاه دارند كه بسیار هم خوب و مهم می باشد.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر ابراهیم صالحی عمران امروز در مراسم افتتاحیه بیست وهفتمین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری دانشجویان فنی و حرفه ای كشور كه در تالار قدس حرم مطهر برگزار شد، اظهار نمود: از خصوصیت های جامعه ایرانی علاقه و اشتیاق به علم، دانش و آموزش است. خانواده ها حاضر هستند هزینه های دیگر را كم كنند اما برای تحصیل فرزندان سرمایه گذاری می كنند.
وی افزود: این حسن و انگیزه باید مدیریت و هدایت شود. خیلی از خانواده ها و دانش آموزان شاید اطلاعات دقیقی از اینكه كدام دانشگاه و در چه رشته ای تحصیل كنند و آینده درآمدی چه می شود، ندارند. خیلی از این اطلاعات به خصوص اطلاعات بازار كار كه امروزه در ادامه تحصیل و همینطور در تحصیلات تكمیلی موثر است، وجود ندارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح كرد: این نبود هدایت تحصیلی درست شاید بیشتر دانش آموزان را در راه نادرستی قرار داده. اگر تاریخچه نظام آموزشی كشور را برسی نماییم می بینم كه این اطلاعات و آمارهایی كه باید بموقع در اختیار دانش آموزان، خانواده ها و دانشجویان قرار گیرد، وجود دارد. ما نتوانستیم به گونه درستی دانش آموزان را هدایت نماییم. در بعضی گروه های آموزشی با داوطلبان بسیار و در بعضی با داوطلبان كم مواجه هستیم.
در ریاضی فیزیك و هنر به شدت كاهش داوطلب داشته ایم
صالحی عمران بیان كرد: ۴۶۰هزار نفر فقط در گروه تجربی حضور دارند و حدود ۷۰ درصد آنها رد خواهند شد. در ریاضی فیزیك و هنر به شدت كاهش داوطلب داشته ایم.
وی ادامه داد: آیا آینده توسعه ایران فقط به تعدادی رشته تجربی نیاز دارد؟ این مورد نشان داده است سیستم هدایت تحصیلی، سیستم حمایتی از رشته ها و سیستم مشاوره ای در این كشور سیستم مناسبی نیست. در بسیاری كشورها این گونه نیست. اگر كشوری می خواهد مسیر توسعه را به خوبی بپیماید حتما توجه به رشته های مهارتی اساس این كار است. در خیلی از سیستم های آموزش عالی دنیا۷۰-۸۰ درصد دانش آموزان وارد رشته های مهارتی و فنی و حدود ۲۰-۳۰ درصد وارد رشته های نظری می شوند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای بیان كرد: هم اكنون ۱۷۳ دانشكده و ۱۵۰ هزار دانشجو داریم اما از بسیاری امكانات مطلوب فاصله داریم. اگر می خواهیم به توسعه مناسب برسیم احتیاج به سرمایه گذاری مناسب تری برای توسعه كمی و كیفی آموزش های فنی و حرفه ای وجود دارد. نیازمند سرمایه گذاری در كارگاه ها و آزمایشگاه ها، تربیت مربی و استاد برای آموزش فنی هستیم و این مورد نیازمند سرمایه گذاری از جانب مسولان سیاسی و دولتی و حتی بخش های خصوصی است.
نیاز ۳۰۰۰ میلیاردی دانشگاه فنی حرفه ای برای تجهیز كارگاه ها
صالحی عمران خاطرنشان كرد: هنوز خیلی از دانشكده های ما به نسبت دانشكده های نظری از وضعیت مناسبی برخوردار نیست درحالی كه مسیر توسعه كشور سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی است. دولت و وزارت علوم توجه و تمركز را به این سمت معطوف كرده است و در سال های اخیر تلاش كردیم هم رشته های مهارتی را توسعه دهیم هم به كارگاه ها و آزمایشگاه ها توجه داشته باشیم.
وی افزود: ما از درآمدهای اختصاصی مان كه صرف هزینه روز مره دانشگاه می شود كاستیم و تلاش كردیم این درآمدها را وارد كارگاه ها و آزمایشگاه ها نماییم اما كافی نیست. بیشتر از ۳۰۰۰ میلیارد ریال بودجه نیاز داریم تا ۱۲۰۰ كارگاه ها خویش را قدری مجهزتر نماییم. امیدواریم بخش های خصوصی توجه بیشتری به این حیطه داشته باشد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با تاكید بر اینكه « كیفیت آموزش بیشتر از كمیت آن برای ما مهم است»، اظهار داشت: از مهرماه دانشجویان جدید با سرفصل های جدید آموزش خواهند دید. همینطور ۱۲۰ عضو هیات علمی جدید وارد دانشگاه های ما خواهند شد. در كنار توسعه كمی به كیفیت آموزش بیشتر علاقه مند هستیم به همین خاطر توسعه اعضای هیات علمی، سرفصل دورس و... مورد توجه ماست.
صالحی عمران اظهار داشت: اصل توسعه كشور آموزش های مهارتی فنی است. اگر بخواهیم كشور در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و از همه مهمتر امنیتیاز آرامش خوبی برخوردار باشد، سرمایه گذاری های مهارتی بسیار كمك كننده است.
وی با اشاره به اینكه «اشتغال فارغ التحصیلان از چالش های جامعه است»، اظهار داشت: باآنكه بخش هایی از این مورد به مسائل اقتصادی كشور برمی گردد اما بخش هایی هم می تواند به آموزش ها و مسیر درستی كه باید عرضه می شده، برگردد. این مورد از آموزش و پرورش باید شروع می شده و هدایت تحصیلی درستی صورت می گرفته. دانش آموزان را باید به سمت رشته های مورد نیاز كشور و رشته های مهارتی هدایت می كردند.
ضرورت شركت دانشجویان در دوره های مهارتی كوتاه مدت خارج از دانشگاه
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینكه «نظام آموزش مهارتی اتریش نظام خوبی است و نظام ما هم به شكلی برگرفته از آن است»، بیان كرد: دانشجویان در كنار تحصیل دانشگاه از آموزش های كوتاه مدت خارج از دانشگاه استقبال كنند. خیلی از دوره ها بسیار مفید هستند. دانشجویان نباید همه چیز را در دانشگاه جست و جو كنند. بسیاری مهارت ها دوره های كوتاه مدت در خارج دانشگاه دارند كه بسیار هم خوب و مهم می باشد.
صالحی عمران اظهار نمود: دانشجویان در دانشگاه با مهارت، تكنیك و فن آشنا می شوند اما در كنار توانایی مهارتی فنی یكسری بحث های مهمی وجود دارد كه دانشجویان باید درصدد یادگیری آنها باشند. تلاش كردیم در سرفصل های جدید به این نكات دقت نماییم. گفته می شود آموزشی خوب است كه از سه شاخصه آن از وزن مناسبی برخوردار باشد. ضاخص اول دانشگاه، اطلاعات و معلومات و شاخص دیگر مهارت هاست.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: تحقیقاتی كه روی دانشجویان مهارتی دنیا صورت گرفته نشان داده یك شاخصه دیگر در درآمد فارغ التحصیلان هم مهم می باشد و آن ارزش ها و نگرش هاست. مورد اعتماد بودن، رعایت اصول اخلاقی و... همچون این موارد است. ما در برنامه های جدید تلاش كردیم این مورد را هم هم ببینم.
وی عنوان كرد: محوریت این جشنواره قرآن و عترت است. خیلی از آموزه های خوب در تربیت اسلامی بر اساس این دو مورد بوده ولی ما در آموزشمان آنها را داریم فراموش می نماییم. اگر دانشگاه، معلم و برنامه درسی این موارد را فراموش كرده اما دانشجویان باید در جهت فراگیری اصول اخلاقی و... كوشا باشند.
صالحی عمران بیان كرد: از شاخصهای موفقیت دانشگاه ها در آینده سرمایه گذاری در بخش دانش ها و نگرش هاست.آداب تعیلم و تربیت اسلامی را نباید فراموش كرد. آموزه های بسیار زیبایی در این عرصه وجود دارد كه متاسفانه كمتر سراغ آنها می رویم.



1398/06/04
14:30:50
5.0 / 5
4289
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , آموزش و پرورش , استاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور