نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد
شکل صورت ما احیانا ناشی از فشار رحم مادر است!
به گزارش کنکوری، نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که صورت ما امکان دارد بر اثر فشار در رحم شکل گرفته باشد.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، سلول های بنیادی جنینی که نقش مهمی در تعیین خصوصیت های صورت و چهره ما در طول رشد بازی می کنند، وقتی تحت فشار زیاد قرار می گیرند، رشد آنها می تواند مختل شود.
به نقل از اس ای، حالا یک تیم بین المللی از محققان نگاهی به رشد جنین های موش و قورباغه و همینطور جنین های انسان(خوشه هایی از سلول های جنینی توسعه یافته در آزمایشگاه) انداختند تا بهتر بفهمند که چگونه بعضی از سلول ها به دیگران نحوه رشد و تمایز را می گویند.
آنها متوجه شدند که وقتی افزایش فشار هیدرواستاتیک به صورت خارجی روی جنین اعمال می شود، مسیرهای مهم پیام رسانی سلولی در سلول های تاج عصبی مختل می شود.
یافته ها حاکی از آنست که رشد بافت می تواند در لحظات حیاتی رشد حیوان تحت تأثیر قرار گیرد و آنها را در معرض خطر ناهنجاری های جمجمه-صورت قرار دهد.
تصور می شود که این ناهنجاری ها به سبب تلفیقی از عوامل ژنتیکی و محیطی همچون تأمین مواد مغذی ایجاد می شوند.
روبرتو مایور، نوروبیولوژیست کالج دانشگاهی لندن(UCL) می گوید: یافته های ما نشان میدهد که ناهنجاری های صورت می تواند نه تنها تحت تاثیر ژنتیک، بلکه از نشانه های فیزیکی در رحم مانند فشار باشد.
در آن چه بعنوان القای جنینی(embryonic induction) شناخته می شود، سلول ها در طول مسیرهای بیولوژیکی مختلف توسط سیگنال های شیمیایی از سایر بافت های مجاور فرستاده می شوند. دانشمندان در مورد برخی و نه همه محرک هایی که تعیین می کنند سلول های بنیادی چگونه این نشانه ها را تفسیر می کنند، شناخت دارند.
به صورت مشخص، این تجزیه و تحلیل، حفره ای پر از مایع به نام بلاستوکول(blastocoel) نزدیک به محل رشد تاج عصبی را بررسی کرد و مشخص شد که فشار روی بلاستوکول سبب کاهش فعالیت پروتئینی به نام Yap می شود که به نوبه خود گروهی از مولکول های سیگنال دهنده به نام Wnt را مختل می کند که مسئول نحوه رشد تاج عصبی هستند.
در صورتیکه این مطالعه دلایل افزایش فشار داخل رحم انسان را بررسی نکرد، یافته ها بینشی را در مورد تأثیرات مکانیکی روی جنین عرضه می دهند، جایی که بیشتر مطالعات تمایل دارند به جای آن بر تاثیر عوامل بیوشیمیایی تمرکز کنند.
مایور می گوید: وقتی یک ارگانیسم تغییر فشار را تجربه می کند، همه سلول ها همچون جنین درون رحم مادر می توانند آنرا حس کنند.
این تحقیق به دانشمندان گام مهمی در درک چگونگی شکل گیری انسان ها و سایر مهره داران می دهد تا مولکول ها و سیگنال های منفرد درگیر در مراحل اولیه رشد را ردیابی کنند.
در صورتیکه به صورت واضح، فشار می تواند سبب کاهش کارایی سیگنال های تاج عصبی شود، باید دید که چگونه تغییرات خاص در محیط رحم امکان دارد منجر به نتایج خاص در یک جنین درحال رشد انسان شود.
مایور می گوید: کار ما نشان میدهد که جنین ها به فشار حساس هستند، اما نمی دانیم چقدر حساس هستند. بعنوان مثال آیا تغییر در فشار داخل رحم می تواند روی جنین تاثیر بگذارد؟
وی ادامه داد: این امر مستلزم تحقیقات بیشتری برای درک اینست که چگونه تغییرات درون بدن و همینطور فشار محیطی امکان دارد بر رشد جنین انسان تاثیر بگذارد.
این پژوهش در مجله Nature Cell Biology انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب