سوپرشارژ کردن سلول های بدن به مقابله با سرطان کمک کرد
کنکوری: دانشمندان راهبرد جدیدی برای بهبود ایمنی درمانی ارائه کردند که در آن از سلول های T سوپر شارژ شده برای از بین بردن تومور استفاده می شود.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، آنها با افزودن میتوکندری به سیستم درمانی خود، روشی پیشگامانه برای مبارزه با فرسودگی سلول های T در درمان سرطان بوجود آورده اند که بطور قابل توجهی فعالیت ضد توموری آنها را زیاد می کند. این شیوه جدید، که در مدلهای بالینی اثربخشی آن اثبات شده، با افزایش متابولیسم و عملکرد سلول های T، بهبودی قوی نسبت به روش های سنتی ارائه می کند و به فناوری ایمونوتراپی را به صورت قابل توجهی تغییر می دهد.
مبارزه با سرطان برای سلول های T خسته کننده است. ریزمحیط های تومور متخاصم می توانند فعالیت میتوکندریایی را بگونه ای تغییر دهد که منجر به وضعیتی به نام فرسودگی سلول های T شود. این پدیده همین طور مانع از درمان های سلولی انتخابی می شود که در آن سلول های T سالم و هدف گیر تومور به بیماران دچار سرطان تزریق می شوند. دراین میان، برای تقویت فعالیت میتوکندری و شارژ سلول های T متد جدیدی مورد نیاز است.
پژوهشگران بیمارستان بریگهام و زنان با همکاری محقق هایی از موسسه ایمونوتراپی لایبنیتز در آلمان، راهی برای سوپرشارژ کردن سلول های T با افزودن میتوکندری بیشتر ابداع کردند.
آنها نشان دادند که این سلول های T سوپرشارژ فعالیت ضد توموری و کاهش علایم خستگی در مدلهای بالینی سرطان از خود نشان می دهند که نشان داده است این شیوه می تواند به بهبود ایمنی درمانی های موجود کمک نماید.
شیلادیتیا سنگوپتا از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: «این سلول های T سوپرشارژ شده با نفوذ به تومور و غلبه بر وضعیت بی ثباتی ایمنی در تومور، بر یکی از موانع اساسی ایمونوتراپی غلبه می کنند. میتوکندری سوخت را فراهم می آورد. مثل اینست که سلول های T را به جایگاه سوخت می بریم و باک آنها را پر می نماییم. »
دکتر لوکا گاتینونی می گوید: «رویکرد ما شامل انتقال اندامک های میتوکندری سالم و کامل به سلول ها است. این پروسه با پیوند عضو، مانند پیوند قلب، کبد یا کلیه، قابل مقایسه است، اما در سطح میکروسکوپی صورت می گیرد.»
برای توسعه این شیوه، پژوهشگران بر مبنای یافته های قبلی خود جلو رفتند، یافته هایی که نشان می داد سلول های سرطانی می توانند میتوکندری ها را از سلول های ایمنی از راه نانولوله های بین سلولی جدا کنند.
این تیم تحقیقاتی بررسی کردند که چگونه سوپرشارژ کردن سلول های T بر عملکرد ایمنی تأثیر می گذارد. هنگامی که این ساختار به مدل موش دچار ملانوم تزریق شد، سلول های mito+ پاسخ های ضد توموری و نرخ بقای طولانی تری نسبت به سلول های T بدون میتوکندری اضافی نشان دادند. آزمایش های بیشتر نشان داد که سلول های +mito می توانند به سادگی به تومورها نفوذ کنند، به سرعت تکثیر شوند و میتوکندری های اضافی خودرا به سلول های میزبان منتقل کنند، جایی که برای مدت طولانی باقی ماندند.
علاوه بر این، پژوهشگران کشف کردند که سلول های mito+ می توانند زنده بمانند و در مقابل فرسودگی سلول های T در ریزمحیط تومور مقاومت کنند.
پژوهشگران دریافتند که سوپرشارژ کردن سلول های T انسانی به سیستم ایمنی کمک می نماید که با تومورها در مدلهای گوناگون سرطان مبارزه کند.
منبع: konkoorist.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب