آیت الله رشاد:

زمان اجرای طرح بنزینی مناسب نبود

زمان اجرای طرح بنزینی مناسب نبود به گزارش كنكوری عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: تصمیمی كه برای گرانی بنزین گرفته شد، بااینكه درست بود اما زمان و كیفیت اجرای آن مناسب نبود.


به گزارش كنكوری به نقل از مهر، آیت الله علی اكبر رشاد در آغاز درس خارج فقه كه در مدرسه علمیه امام رضا(ع) تهران برگزار شد، در شرح بیان فرازی از كلام امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه كه فرمودند «فی تَقلّبِ الأحوالِ عُلِمَ جواهِرُ الرّجالِ» گفت: جوهر و ذات مردان در گیرودار تحولات و دگرگونی های اوضاع و احوال كه برای آنها پیش می آید آشكار می شود. امام علی(ع) می فرمایند: در تحول و تغییرات، انسان های جوهردار از غیرجوهردار شناخته می شوند؛ حضرت در این كلام یك مساله بسیار مهم انسان شناختی را مطرح می فرمایند و مرادشان از رجال مطلق انسان است نه انسانهای مذكر. بسا مردانی كه به ملاك اوصاف زنند، و بسیار بانوانی كه به معیار اوصاف مردند و مردپرور.
حل معضلات با جهت بخشی به رساله های علمی دانشگاهی و حوزوی
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران اضافه كرد: بارها عرض كردیم افسوسا كه حوزه ها و دانشگاه ها برای رساله های علمی كه دانشجویان باید در دوران تحصیلات تكمیلی خاصه دكتری بنویسند و همین طور از رساله هایی كه طلاب فاضل باید برای سطح ۳ و ۴ تالیف كنند، برنامه ای ندارند، مثلاً یك «نظام موضوعات تفصیلی» را در زمینه ها و عرصه های مختلف معرفتی و معیشتی، علمی و عملی ناظر بر نیازهای فردی، اجتماعی و سیاسی، و لزوم های ملی تنظیم كنند و رساله ها در جهت تولید علم و بسط معرفت، گره گشایی نظری و عملی در جهت حل مشكلات و رفع نیازهای مشخص تالیف و ارائه شود.
نهج البلاغه، منبع بیكران تولید معرفت
مدرس خارج فقه و اصول حوزه افزود: یكی از زمینه هایی كه می تواند صدها رساله علمی كه هم به لحاظ معرفتی فوق العاده عالی و پیشرو است و سبب گسترش مرزهای معرفت می شود و هم اگر از لحاظ عملی و معیشتی سبب تحول در جهت ارائه راهكارها و روش های موفق برای رفع معضلات و مشكلات به دست می آید، آن است كه سراسر نهج البلاغه امام علی(ع) بلكه كل كلمات حضرت را در قالب یك مطالعه وسیع و عمیق و با قصد تولید «نظام موضوعاتی» را كه بتواند به صورت رساله های علمی در حوزه ها و دانشگاه ها مورد تحقیق، تالیف و مطالعه قرار گیرد تنظیم و به دانشجویان و طلاب فاضل پیشنهاد نماییم و حاصل این اقدام مدیریت شود خیلی از گره های معرفتی و معیشتی گشوده خواهد شد. گاهی یك فقره از كلام امام علی(ع) كفایت می كند كه برمبنای آن یك رساله علمی برجسته نوشته شود. قانونمداری رهبری در حوادث اخیر
آیت الله رشاد با اشاره به اینكه رهبر انقلاب در دوران رهبری خویش بدون هیچ ملاحظه ای به روشنگری و بصیرت افزایی پرداختند، اظهار داشت: پایبندی به قانون از شاخصه های اصلی رهبر انقلاب است. زمانی كه یك قانون مصوب می شود تاكید دارند كه هیچ گاه نقض نشود. در مساله گرانی بنزین كه رؤسای قوا بر اجرای مصوبه گرانی بنزین تصمیم گرفتند و چون این مصوبه قانونی بود رهبرانقلاب از آن حمایت كردند.
تأخیر در اجرای مصوبه افزایش نرخ سوخت به جهت منافع سیاسی
رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران افزود: این قانون بوده و در برنامه توسعه مجلس آنرا تصویب كرده بود كه دولت نسبت به افزایش قیمت بنزین تصمیم بگیرد و این كار را دولت با تاخیر انجام داد و آنگونه كه آقای رئیس جمهور نقل می كرد در مواقع مختلف قصد اجرای این مصوبه مجلس وجود داشت اما به جهت ملاحظاتی كه وی بیان كرد مانند سال ۹۴ به جهت انتخابات (بنا به نقل خود ایشان) اجرای این امر را صلاح ندانستند.
رویه رهبری در پشتیبانی از تصمیمات قانونی و ملی
وی اضافه كرد: رهبر انقلاب فرمودند كه اقتصاددانان در این مساله نظرات مختلفی دارند و آنان دو نظر كاملا متضاد دارند و من نیز دراین زمینه سررشته ندارم اما اگر رؤسای قوا این مصوبه را بخواهند اجرا كنند من نیز آنرا تایید می كنم. به هر حال این تصمیمی بود كه سران قوا گرفتند و بنا به نقل جناب آقای رئیس جمهور رهبر انقلاب را در جریان این تصمیم گذاشته اند و معظم له فرموده اند: اگر رؤسای سه قوه تصمیم گرفته باشید من تایید می كنم، آقای رئیس جمهور می گفتند: ما به ایشان عرض كردیم تایید كافی نیست شما حمایت كنید ایشان فرمودند حمایت می كنم و رهبری آمدند وسط و خودشان را هزینه كردند و از این تصمیم چون یك تصمیم قانونی و ملی بود حمایت كردند. بعضی افراد مطمئن نقل كردند كه به رهبر معظم انقلاب گفته شد شما خودتان را برای این قضیه هزینه نكنید! ایشان از این سخن ناراحت شدند و فرمودند: «من تكلیفم را تشخیص داده ام و هر كجا باشم انجام وظیفه خواهم كرد، هر چه پیش آمد، برای من اهمیت ندارد».
آیت الله رشاد افزود: برعكس ایشان برخی مسئولان كه مسئول مستقیم امر بودند از پذیرش مسئولیت شانه خالی كردند! این حادثه همچون حوادث دیگر، مسئول مسئولیت پذیر را از مسئول مسئولیت ناپذیر تفكیك كرد؛ نشان داد كه مسؤول مسؤولیت پذیر پای مصالح كشور می ایستد اما مسؤول مسؤولیت ناپذیر به بهانه های مختلف می خواهد خودش را تبرئه كند و از زیر بار مسؤولیتی كه برعهده دارد می گریزد؛ در این حوزه ها است كه جوهر رجال جوهردار مشخص می شود.
رهبری، نمونه استقامت و ایستادگی در مقابل توطئه های معاندان
وی اضافه كرد: رهبر خردمند و دردمند و دلسوز، طی نیم قرن گذشته، از پیش از انقلاب، در دوران مبارزه، بعد از پیروزی، در دوره جنگ، در جایگاه امامت جمعه، در جامه ریاست جمهوری، در تمام دوره رهبری، همیشه و در همه حوادث و تحولات، همچون در مقابل فتنه ۸۸، و فتنه های بعدی و در فتنه اخیر، چونان كوه استوار، چون رود خروشان، همچون خورشید درخشان ایستادند.
ناكامی دشمنان نظام با حضور رهبری در صحنه
تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) بیان داشت: اگر رهبر انقلاب در قضیه گرانی بنزین به صحنه نمی آمدند آنچه را كه دشمن در وهله اول در نظر گرفته بود پیش از لبنان و عراق در ایران آغاز كند با اجرای مصوبه گرانی بنزین به بهانه اعتراضات مردمی آنرا در كشور ما اجرا می كرد.
آیت الله رشاد ابراز كرد: تصمیمی كه برای گرانی بنزین گرفته شد بااینكه این تصمیم درست بود اما زمان و كیفیت اجرای آن مناسب نبود؛ مردم همچنان از اجرای این تصمیم ناراحت هستند اما با تبعیت از فرمایش رهبر انقلاب صف خودرا از آشوبگران جدا ساختند. در ۴۸ ساعتی كه اغتشاشات به وجود آمد كمتر كسی امید داشت این آشوب ها كنترل شود اما زمانی كه رهبری وارد میدان شدند و حمایت خودرا اعلان كردند همه توطئه دشمنان خنثی شد.
پایداری و وفاداری مردم به رهبری انقلاب در حوادث اخیر
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جناب رئیس جمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت زمانی كه رهبر انقلاب از این مساله حمایت كردند ماهیت قضیه تغییر نمود و صف انقلاب از ضد انقلاب جدا شد و هر كسی مخالفت می كرد ضد انقلاب بود و از ملت نبود؛ سران فتنه هم مثل همیشه و در امتداد خیانتهای گذشته در این قضیه هم آب به آسیاب دشمنان داخلی و خارجی ریختند، اما برغم همگامی و هماهنگی آمریكا، اسرائیل، انگلیس و انگلیسیها، سعودیها، فتنه گران داخلی، معلوم شد كه ضد انقلاب در جمهوری اسلامی ایران جایگاه مردمی و امتداد اجتماعی ندارد. به رغم اینكه مردم راضی به اجرای این تصمیم دولت نبودند اما تا موضع رهبری را دیدند سكوت كردند.
وی با اشاره به اینكه بیانات رهبر انقلاب در اغتشاشات اخیر آب روی آتش بود، اضافه كرد: اگر رهبر انقلاب به صحنه نمی آمدند معلوم نبود چه فاجعه ای در كشور رخ می داد و ایشان با ایستادگی مانع این فاجعه شدند و قدرت هایی كه پشت این بازی بودند همچون آمریكا، اسرائیل و سعودی ها كه می خواستند از این فرصت سوء استفاده كنند و درصدد راه اندازی یك آشوب بزرگ همچون آشوب های عراق و لبنان بودند در بهت و خاموشی فرو برد.
جبران ضعفِ كاری مسؤولان امنیتی با حضور رهبری در صحنه
تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با ابراز گله از اقدامات دستگاه اطلاعات، عنوان كرد: این گله از دستگاه اطلاعات است كه چطور دشمنان ۳ سال برای این آشوب برنامه ریزی می كردند و گزارشات مختلف از كشور های دیگر می آمد كه دشمنان در حال تدارك، آموزش و مسلح ساختن نیروهای نفوذیشان هستند چرا مسؤولان اطلاعاتی نسبت به این مساله مبادرت به موقع نكردند و این اتفاقات رخ داد. چطور تدبیر نكردند و اجازه دادند كسانی جاده ماهشهر را مسلسل ببند بیاورند. این بسیار تاسف انگیز است كه رهبر انقلاب كم كاری ها، مسؤولیت ناپذیری ها، تعلل ها و تنبلی دستگاه ها را جبران كنند چقدر باید از این سرمایه با بركت لایزال استفاده نمود.
ولایت فقیه ركن اصلی مصونیت نظام اسلامی
آیت الله رشاد با اشاره به اینكه ولایت فقیه جوهر انقلاب است، مرحوم صاحب جواهر كه اگر بگوییم به جهاتی بزرگترین فقیه تاریخ شیعه است می گوید كسی كه ولایت فقیه را قبول ندارد بویی از فقاهت نبرده است. این مدرس خارج فقه و اصول اشاره كرد: حادثه اخیر برای چندمین بار كارآمدی ولایت فقیه را در حل معضلات و گره گشایی در شؤون نظام اثبات كرد؛ و تصریح كرد: وجود ولایت فقیه فرق اساسی نظام انقلاب اسلامی با دیگر نظامات جهان است، واقعه آشوب و اغتشاش فراگیر در لبنان و عراق رخ داد و هفته هاست كه نتوانسته اند آنرا مهار كنند اما در كشور ما آشوب و اغتشاش چهار روز دوام نیاورد، همین مایه تعجب جهانیان شد. امام راحل فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا مملكت لطمه نبیند» مدلول اش همین است؛ این سخن از جنس الهام الهی است و ولایت فقیه مترقی ترین اصل قانون اساسی است. ولایت فقیه از مسلمات فقه شیعی است و در شرایط سخت گره گشای مسائل نظام اسلامی است.
تاوان دادن بی تدبیری مسؤولان و گسترش فساد توسط مردم و رهبری
آیت الله رشاد درانتها اشاره كرد: اصل این واقعه تلخ هر چه بود گذشت، اما آنچه باقی مانده است، فشار گرانی مضاعف بر گرده مردم مستضعف است، این واقعیتی تلخ و انكارناپذیر است، مبادی امور باید برای این قضیه چاره كنند؛ آقایان گرانی، گرانی، گرانی...؛ بیكاری، بیكاری، بیكاری...، اجاره نشینی، اجاره نشینی، اجاره نشینی...، و اگر مردم این همه را تحمل كنند، اما اختلاسهای پی در پی، رانت خواری، حقوقـهای نجومی، تبعیض، بیعدالتی، ندانمكاری مدیران، و دهها معضل دیگر ناشی از ناتوانی و تعلل و خدای ناكرده خیانت را تحمل نخواهند كرد، هشدارها را جدی بگیرید؛ چقدر و تا كی باید از رهبری هزینه كنیم؟. مسؤولان مختلف در سطوح و نهادهای گوناگون باید همه هم و غم خودرا صرف حل مشكلات كنند.
وی اضافه كرد: صدای خرد شدن استخوانهای طبقاتی از جامعه فضا را پركرده است، حضرات مقامات و مسؤولان آیا گوش شنوایی برای شنیدن صدای خرد شدن استخوانهای فقرا و محرومان دارید؟ یا شیشه های امنیتی خوروهای زرهی، و پنجره های دوجداره دفتر كارتان امكان شنیده شدن این صداها را از شما سلب كرده است؟


منبع:

1398/09/23
17:59:26
5.0 / 5
4403
تگهای خبر: آموزش , تحصیل , تولید , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور