دانشگاه های شهید بهشتی و شریف در شرایط ویژه تحریم قرار گرفتند

دانشگاه های شهید بهشتی و شریف در شرایط ویژه تحریم قرار گرفتند به گزارش كنكوری سرپرست دانشگاه شهید بهشتی با تاكید بر این كه دو دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی در شرایط ویژه تحریم از جانب كشورهای خارجی قرار دارند اظهار داشت: این شرایط سبب می شود تبعات تحریم های كشور بر این دو دانشگاه بسیار مضاعف تر شود.


به گزارش كنكوری به نقل از ایسنا، دكتر سعد الله نصیری قیداری در "هفتمین گردهمایی دانشگاه ها و پژوهشگاه های عضو طرح اقتصاد مقاومتی و ارتقای 5 دانشگاه و 5 پژوهشگاه به تراز جهانی" كه امروز در سالن جهاد وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: شاخص ها و خصوصیت هایی كه برای این برنامه تعریف شده است مبین این است كه طرح در جهت اقتصاد مقاومتی و كاهش تبعات ناشی از تحریم ها تدوین شده است. بنابراین باید اجرای این طرح در جهت رسیدن به اهداف تعیین شده با قوت بیشتری صورت بگیرد و همچنان كه در شرایطی از كشور جوانان ما با ایثار و گذشت از جان خود به پشتیبانی از نظام و كشور جان خویش را به خطر انداختند و ما هم بر این باور هستیم باید در شرایط فعلی تلاشهای بیشتری انجام بگیرد.
وی در ادامه با تاكید بر این كه دو دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی به علت تحریم های ویژه در شرایط خاصی قرار دارند اظهار نمود: این دو دانشگاه از جانب كشورهای خارجی تحریم ویژه هستند و تحریمی كه كل كشور با تبعات آن روبرو شده این تبعات در دو دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف به صورت مضاعفی مشهود است.
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی در مورد 42 شاخص ارتقای دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به تراز بین المللی هم اظهار داشت: در این شاخص ها برخی موارد عنوان نشده است همچون این كه آیا دانشگاهی كه در بانك توسعه اسلامی و یا برخی كشورها نظیر سوریه، طرحی عرضه كرده و در مناقصه بین المللی برنده شده است اما به علت تحریم ویژه قراردادهای آن دانشگاه منعقد نشده است در این شاخصهای ارزیابی مورد توجه قرار نگرفته است. باید شرایطی باشد كه دانشگاه ها برپایه آن بدانند وقتی پا به عرصه میدان می گذارند و در این راستا هم متحمل هزینه های می شوند، جایی هست كه بخواهد این هزینه ها را جبران كند.
دكتر نصیری قیداری تصریح كرد: اگر به شاخصهای تعریف شده در ارزیابی های دانشگاه ها برای ورود به تراز بین المللی نگاه نماییم، مشاهده می نماییم كه دانشگاه های صنعتی در كشور ما نسبت به دانشگاه های جامع در رتبه های بالاتری قرار گرفتند و سایر دانشگاه هایی كه در علوم انسانی و علوم پایه فعالیت دارند در رده پایین تری قرار می گیرند. این در شرایطی است كه باید به این نكته هم توجه كرد كه همانطور كه در اسناد بالادستی ما توجه ویژه ای به دانشگاه های علوم انسانی و پایه صورت گرفته، به همان اندازه شرایط توجه به این دانشگاه ها فراهم شده یا خیر؟ در واقع باید در كنار توسعه علم و فناوری به توسعه علوم، اخلاق و انسانیت هم دقت كنیم و اگر اصرار داریم دانشگاه ها در این مباحث هم رشد كنند در این طرح باید ملزومات این توجه در نظر گرفته شود و این درست نیست كه دانشگاه های جامع با صنعتی برپایه شاخصهای مشترك سنجیده شوند. ازاین رو باید بازنگری های لازم در این شاخص ها صورت بگیرد.
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی در انتها بر لزوم همكاریهای دو جانبه دانشگاه ها و مجلس تصریح كرد و اظهار داشت: ما همواره انتقاد می نماییم كه نمایندگان مجلس قانون مشخصی در حوزه علم و مسائل دانشگاهی پیگیری یا تصویب نمی كنند در حالیكه مشاوره های لازم به منظور شكل گیری ارتباط دو جانبه بین دانشگاه ها و مجلس صورت نمی گیرد و باید در این حوزه توجه اساسی داشته باشیم.



1398/09/11
14:13:03
5.0 / 5
4806
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , علم و فناوری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور