دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد

تحصیل ۵۴ هزار ایرانی در خارج از كشور

تحصیل ۵۴ هزار ایرانی در خارج از كشور دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با تکیه بر اینکه تنها ۵۴ هزار ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کنند، اظهار داشت: دشمنان انقلاب اسلامی دنبال شکار نخبگان مان هستند.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار نمود: بر اساس تدبیر مقام معظم رهبری، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی سازی اسناد راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی را به صورت نظام مند دنبال می کند. به همین دلیل دو جلسه در ستاد نقشه جامع علمی کشور، اجرائی سازی سند استراتژیک نخبگان کشور و همینطور مساله مهاجرت نخبگان مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه ۸۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان درباره مهاجرت نخبگان و اجرایی سازی سند استراتژیک نخبگان گزارش مبسوطی را عرضه داد و بدنبال آن گزارش ارزیابی ستاد نقشه جامع علمی کشور عرضه شد.
وی با اشاره به تصویب سند استراتژیک نخبگان کشور در سال ۱۳۹۱ اظهار داشت: طبق گزارش ارزیابی تخصصی و علمی که عرضه شد، ۶۳ درصد سند در راه اجرایی سازی قرار گرفته است. اهمیت نخبگان بعنوان مهم ترین سرمایه انسانی و اجتماعی کشور برای پیشرفت و تعالی ایران بر همگان روشن است و لازم است با حساسیت بالا نسبت به صیانت، حمایت و حفاظت از سرمایه های ملی اقدام نمود که خوشبختانه مجموعه دستگاه های مسئول نسبت به این امر اهتمام داشته اند ولی در عین حال نیازمند تسهیلات و حمایت های جدی تر هستیم.
به گفته عاملی، بدیهی است دشمنان انقلاب اسلامی بدنبال شکار نخبگان کشور هستند که لازم است نهادهای علمی و البته نهادهای امنیتی نسبت به جلوگیری از کارهای سازماندهی شده برای خروج استعدادهای برتر کشور اهتمام داشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: یکی از علل این اجرا این است که در برنامه ششم توسعه کشور پیشبینی شده بود تمام دستگاهها بر اساس سند استراتژیک نخبگان کشور نقش مشخصی داشته باشند و بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ابلاغ وظایف و نظارت و پیگیری را داشته باشد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اغراق های عجیبی که در مورد مهاجرت و به صورت خاص مهاجرت نخبگان ذکر می شود اظهار داشت: طبق گزارش مرکز رصد مهاجرت نخبگان که در دانشگاه صنعتی شریف به وجود آمده و سال قبل نخستین گزارش مهاجرت نخبگان انتشار یافته و خرداد ماه سال جاری گزارش دوم آن منتشر خواهد شد، تنها ۵۴ هزار نفر ایرانی به خاطر تحصیل در خارج از کشور حضور دارند. که حضور آنها بیشتر در تحصیلات تکمیلی است و از جایگاه علمی خیلی خوبی برخوردار می باشند. بعنوان مثال از لحاظ تعداد دانشجویان خارجی در آمریکا، ایران رتبه سیزدهم را دارد ولی به لحاظ رتبه فارغ التحصیلان دوره دکتری در بین دانشجویان خارجی رتبه چهارم را دارد.
دکتر عاملی افزود: از طرفی باید توجه کرد که در جدول مهاجرت بر مبنای آمارهای رسمی بین المللی رتبه ایران به لحاظ مهاجرت ۸۷ است. همینطور باید توجه که بر مبنای مطالعات رصدی که صورت گرفته ۷۵ درصد برگزیدگان دانش آموزی رتبه ۱ تا ۱۰۰۰ آزمون سراسری مقیم کشور هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان در طرح شهاب استعدادیابی و هدایت دانش آموزان در راه شکوفا سازی استعدادها در آموزش و پرورش کشور موفق بوده است افزود: بنیاد ملی نخبگان طرح استعدادیابی دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت دانش آموزی را تا کنون پوشش داده است و در سال ۹۸ تا ۹۹ در مجموع ۶ میلیون ۹۰۰ هزار دانش آموز مورد رصد قرار گرفته اند.
دکتر عاملی با اعلان اینکه این رصد با هدف شکوفایی استعدادهای این دانش آموزان صورت گرفته اشاره کرد: هدف این طرح هدف استعدادیابی و توانمندسازی نخبگی در میان دانش آموزان است که در پایه های تحصیلی چهارم تا هشتم صورت می گیرد. فرایند اجرای این طرح با ابلاغ مصوبه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و شکل گیری سازمان تسریع شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: مبحث دیگری که در جلسه مورد بحث قرار گرفت بازگشت ایرانی ها مهاجرت کرده به کشور بود که مسیر بازگشت ایرانی ها نخبه از ۲۰ کشور برتر جهان رضایت بخش بوده و با رصد آمار متوجه شیب تندی در بازگشت فارغ التحصیلان و نخبگان در دو سال گذشته می شویم.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران اضافه کرد: در سال قبل دو هزار و ۲۵۰ ایرانی به کشور بازگشته اند که ۴۰۰ نفر آنها بعنوان هیئت علمی در دانشگاه ها جذب شدند و ۲۳۰ نفر آنها شرکتهای دانش بنیان را راه اندازی کردند و این مسیر با یک راهبری جدی از راه بنیاد ملی نخبگان دنبال می شود؛ بنابراین وضعیت توجه به نخبگان، تلاش جهت استفاده بهینه از نخبگان و تسهیل کار نخبگان در ایران و مسیر بازگشت آنها به ایران مسیر خوبی است.
دکتر عاملی اضافه کرد: تنوع بخشی به تعریف نخبه یکی از محورهای توسعه ای است و نخبه فقط کسی نیست که تنها در حوزه تحصیلی از برجستگی برخودار باشد، بلکه در حرف و مهارت های مشاغل مختلف نخبگی داریم که بنیاد ملی نخبگان هم موظف شد تنوع بخشی به حوزه پوشش نخبگی در حوزه های مختلف را دنبال کند. همینطور ایشان اصرار کرد که توجه به استعدادهای برتر به معنای بی توجهی با سایر ظرفیت های علمی و انسانی کشور نیست و باید همواره به عدالت علمی و پشتیبانی از همه جامعه دانش آموزی و دانشجویان و اساتید محترم توجه نمود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی در انتها اظهار داشت: در این نشست مقرر شد دستوری در مورد گره گشایی از بازگشت نخبگان به کشور و ایجاد مرکزی برای رصد مهاجرت و همینطور تقویت جایگاه نخبگان در سطح ملی فراهم گردد تا در شروع جلسه ۸۴۱ مورد بررسی و تصویب قرار گیرد و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری رئیس بنیاد ملی نخبگان به این امر خواهند پرداخت.



1400/02/08
22:42:37
5.0 / 5
1272
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , استاد , برگزیدگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور