انتشار ذهن، زبان و سلطه اجتماعی
کنکوری: کتاب «ذهن، زبان و سلطه اجتماعی؛ پیش فرض ها» اثر اویاتار زروباول با ترجمه لیلا اردبیلی منتشر گردید.
به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، در معرفی این کتاب که در ۱۸۴ صفحه در انتشارات پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی پخش شده، آمده است: این کتاب دعوتی است برای شناسایی پیش فرض های اجتماعی مان و بازبینی منتقدانه آنها.
ترجمه این کتاب در حقیقت به پرسش اساسی مترجم برمی گردد که سال هاست به دنبالش بوده است؛ رابطه بین ذهن، زبان، جامعه، فرهنگ و محیط. این نویسنده کتابی دیگر را نیز ترجمه کرده با عنوان «چشم اندازهای اجتماعی ذهن گامی به سمت جامعه شناسی شناختی». دلیل ترجمه این اثر با این عنوان این است که ما می خواستیم ترجمه را بدیهیات و پیش فرض ها بگذاریم اما ممکن بود با مباحث صرف زبان شناختی و منطق اشتباه شود. به یک نتیجه ای رسیدم که چرا برخی از جفت های متناظر ساخت های زبانی با هم پررنگ و کم رنگ می شوند. ساز و کار زبانی ذهن ما بدین سان هست که یک سری جفت های زبانی تبلور پیدا می کند و از این طریق دنیای پدیده ها را می شناسیم.
بی شک همه ما در زندگی به سبب وجود پیش فرض ها و پیش داوری های اشتباه گرفتار سوء تفاهم و شکست در کنش های ارتباطیمان شده ایم. از آنجائیکه پیش فرض ها نقاط کوری در ذهن ما ایجاد می کنند و سبب می شوند تا بدون تفکر آگاهانه برخی امور را به حکم بدیهی بودن آنها بپذیریم در بسیاری مواقع تسهیلگر ارتباط ما با دیگری هستند، اما گاهی نیز همچون حجابی مانع ما از دیدن واقعیت ها می شوند.
این کتاب توضیحی است درباره ی اینکه چگونه زبان نقش مهم و تعیین کننده ای در خلق و نگهداری پیش فرض های ما ایفا می کند و چگونه پیش فرض هایی که ما عمدتاً آنها را اموری فردی و سلیقه ای می دانیم در حقیقت برآمده از جامعه و اجتماعی هستند که ما به آن تعلق داریم.
همین طور در این کتاب می خوانیم که چگونه سلطه پیش فرض های اجتماعی، که ریشه در سنت و زبان ما دارند، موجب می شود هویت برخی گروههای غیرهنجارمند بازنمایی شود و هویت برخی دیگر بدیهی و عادی نشان داده شود، آن چه سبب سلطه اجتماعی آنها نیز خواهد شد.
منبع: konkoorist.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب