سلول های مغز در فضا سریع تر رشد می کنند

سلول های مغز در فضا سریع تر رشد می کنند کنکوری: بررسی جدید محققان آمریکایی نشان میدهد که سلول های مغز بعد از یک ماه ماندن در ایستگاه فضایی بین المللی سالم می مانند اما سریع تر از سلول های مغز روی زمین رشد می کنند.


به گزارش کنکوری به نقل از ایسنا، تاثیر محیط ریزگرانش بر تغییر عضلات، استخوان ها، سیستم ایمنی و توانایی های شناختی مشخص شده است اما اطلاعات کمی درباره ی تأثیر خاص آن بر مغز وجود دارد.
به نقل از فیز، دانشمندان «مؤسسه پژوهشی اسکریپس»(Scripps Research) با همکاری «بنیاد سلول های بنیادی نیویورک»(NYSCF) برای کشف چگونگی واکنش سلول های مغز به ریزگرانش، توده های کوچکی را از سلول های مغزی به دست آمده از سلول های بنیادی به «ایستگاه فضایی بین المللی» فرستادند.
آنها در کمال تعجب دریافتند سلول ها با بازگشت به زمین بعد از یک ماه هنوز سالم هستند اما در مقایسه با همتایان پرورش یافته روی زمین، سریع تر رشد کرده اند. آنها به نورون های بالغ نزدیک تر بودند و علایم ویژه ای را نشان می دادند.
دکتر «جین لورینگ» Jeanne Loring) از محققان ارشد این پروژه اظهار داشت: این واقعیت که سلول ها در فضا زنده مانده اند، شگفتی بزرگی بود. این پژوهش، زمینه را برای آزمایش های آینده در فضا فراهم می آورد تا در آنها بخش های دیگری از مغز را که تحت تأثیر بیماریهای نورودژنراتیو قرار می گیرند، بررسی نماییم.
روی زمین، این گروه پژوهشی از سلول های بنیادی برای ایجاد ارگانوئیدهای متشکل از نورون های مغز استفاده کردند که در بیماری ام اس و پارکینسون نقش دارند. تعدادی از ارگانوئیدها نیز نوعی سلول ایمنی مغز را موسوم به میکروگلیا شامل می شدند تا محققان بتوانند تأثیر ریزگرانش را بر التهاب مغز بررسی نمایند.
ارگانوئیدها بطور معمول در یک محیط مایع غنی از مواد مغذی رشد می کنند که باید مرتب تغییر کند تا اطمینان حاصل شود که سلول ها تغذیه کافی دارند و مواد زائد حذف می شوند. محققان برای اجتناب از نیاز به کار آزمایشگاهی در ایستگاه فضایی بین المللی، پیشگام یک روش جدید برای پرورش ارگانوئیدهای کوچک تر از حد معمول در «کرایویال ها» شدند که ویال های کوچک و بدون هوا هستند و اصولا برای انجماد عمیق طراحی شده اند.
ارگانوئیدها در لابراتوار های ایستگاه فضایی کندی آماده شدند و در یک انکوباتور مینیاتوری به ایستگاه فضایی بین المللی رفتند. بعد از یک ماه ماندن در مدار، آنها به زمین بازگشتند و محققان دریافتند که آنها سالم هستند.
محققان جهت بررسی اینکه چگونه محیط فضا بر عملکردهای سلول تأثیر می گذارد، الگوهای بیان آران ای سلول ها را با ارگانوئیدهای کنترل شده روی زمین مقایسه کردند. آنها دریافتند که ارگانوئیدهای پرورش یافته در ریزگرانش دارای سطوح بالاتری از ژن های در رابطه با بلوغ و سطوح پایین تری از ژن های در رابطه با تکثیر در مقایسه با نمونه های روی زمین هستند. این بدان معناست که سلول های قرارگرفته در معرض ریزگرانش سریع تر رشد می کنند و کمتر از سلول های روی زمین تکثیر می شوند.
همچنین، این گروه پژوهشی خاطرنشان کردند که برخلاف فرضیه آنها، کاهش التهاب و بیان ژن های در رابطه با استرس در ارگانوئیدهای ریزگرانش دیده شده اما تحقیقات بیشتری برای تعیین علت آن مورد نیاز است.
فرضیه لورینگ این است که محیط ریزگرانش ممکنست شرایط سلول های درون مغز را در مقایسه با ارگانوئیدهای رشدیافته در وضعیت آزمایشگاهی معمولی و در حضور گرانش منعکس کند.
این پژوهش در مجله «Stem Cells Translational Medicine» به چاپ رسید.


1403/09/29
11:46:07
5.0 / 5
116
تگهای خبر: آزمایش , پژوهش , تحقیقات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
کنکوری - konkoorist

کنکوری - konkoorist
konkoorist.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كنكوری محفوظ است

كنكوری

آمادگی برای کنکور