توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام؛
۵ دانشگاه برتر كشور در تولید علم مهندسی برق معرفی گشتند
كنكوری: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با تشریح میزان تولید علم در مهندسی برق و الكترونیك، اظهار داشت: ۵ دانشگاه در تولیدات علمی این حوزه پیشتاز هستند.
به گزارش كنكوری به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام( ISC)، دكتر محمدجواد دهقانی، سرپرست ISC در مراسم اختتامیه بیست و ششمین كنفرانس مهندسی برق ایران كه در دانشگاه صنعتی سجاد در مشهد مقدس برگزار گردید اظهار داشت: اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی (Web of Science (WOS نشان داده است كه مدارك ثبت شده و تولید علم پژوهشگران كشور در فاصله زمانی ۱۳۹۶-۱۳۷۶ ( ۱۹۹۷-۲۰۱۷ ) یعنی در ۲۰ سال اخیر دائم در حال افزایش بوده و به طور متوسط دارای رشد ۲۱.۴۵ درصدی ( بیست و یك ممیز چهل و پنج) است.
وی ادامه داد: این در شرایطی است كه میزان رشد متوسط سالانه در دنیا برابر با ۴.۱ ( چهار ممیز یك) و برای كشورهای اسلامی برابر با ۱۳ است. بر همین مبنا ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی تابحال در بین كل كشورهای دنیا رتبه ۱۶ و در بین كشورهای اسلامی جایگاه اول را دارد.
دهقانی تصریح كرد: همینطور بررسی ها نشان داده است كه میزان رشد تولیدات علمی در حوزه های موضوعی مختلف متفاوت بوده است. در این میان حوزه مهندسی برق و الكترونیك دارای رشد ۲۲.۱۸ درصد بوده و بالاترین میزان مشاركت تولید علمی كشور در حوزه برق و الكترونیك با بیش از ۹.۳ درصد از كل تولیدات علمی كشور بوده كه این میزان بیش از یك و نیم برابر متوسط تولید علم جهان در همین حوزه است.
سرپرست ISC اظهار داشت: در بازه زمانی ۲۰۱۷-۱۹۹۷در جهان به صورت كلی ۴۰۷۷۶۷۳۲ مدرك در (Web of Science (WOS ثبت شده كه ۲۵۱۰۲۱۳ مدرك در رشته مهندسی برق و الكترونیك برابر با ۶.۱ درصد ( شش ممیز یك ) كل مدارك ثبت شده خواهد بود.
وی اضافه كرد: تحلیل های انجام شده نشان داده است كه در ۲۰ سال اخیر متوسط رشد سالانه دنیا در حوزه مهندسی برق و الكترونیك ۵.۶ درصد ( پنج ممیزه شش) درصد است. حوزه های موضوعی برتر دیگر در دنیا عبارت از مهندسی مواد، بیوشیمی ( مولكولار بیولوژی )، شیمی و فیزیك كاربردی بوده كه سهم تمام این حوزه ها از كل تولیدات علمی زیر چهار درصد است.
دهقانی عنوان كرد: بررسی ها نشان داده است كه جمهوری اسلامی ایران مجموعا در سال ۱۳۷۶ تنها ۹۸۰ مدرك در پایگاه WOS ثبت كرده بود كه این میزان به بیش از ۵۱ هزار مدرك در سال ۹۶ رسیده است كه افزایش بیش از ۵۰ برابری را نشان داده است.
به گفته وی، بر این اساس، ایران در ۲۰ سال اخیر( ۱۳۷۶-۱۳۹۶) با متوسط رشد سالانه ۲۱.۴۵ ( بیست و یك ممیز چهل و پنج صدم) بالاترین نرخ رشد را در دنیا داشته است. همینطور مجموع تولید علم كشور برابر با ۳۷۶۱۸۶ مدرك بوده كه از این میزان ۳۵۱۰۴ مدرك در حوزه مهندسی برق و الكترونیك بوده است. ازاین رو ۹.۳ درصد از كل تولید علم كشور در این حوزه می باشد.
دهقانی تصریح كرد: در حوزه مهندسی برق و الكترونیك در سال ۱۳۷۶ تنها ۷۴ مدرك توسط پژوهشگران كشور ثبت شده بود كه این میزان به بیش از ۴ هزار مدرك در سال ۹۶ رسیده و این امر افزایش ۵۴ برابری را نشان داده است و از این رو رشد متوسط رشد سالانه در این حوزه موضوعی در ۲۰ سال اخیر برابر با ۲۲.۱۸ بوده است كه بیش از ۴ برابر متوسط رشد سالانه دنیا در همین حوزه موضوعی است.
وی اضافه كرد: تحلیل های انجام شده نشان داده است كه تعداد كل سهم ایران از كل علم در حوزه مهندسی برق و الكترونیك ایران از كل تولید علم این حوزه در دنیا برابر با ۱.۴ درصد ( یك ممیز چهار درصد) است در حالیكه سهم ایران در كل تولید علم دنیا ۰.۹۸ ( نود و هشت صدم درصد) بوده است.
وی با اشاره به اینكه رتبه بین المللی كشور در تولید علم در دنیا در این ۲۰ سال ۲۳ بوده در حالیكه در حوزه برق و الكترونیك رتبه ۱۶ دارد، اظهار داشت: همینطور در ۲۰ سال اخیر، از مجموع علم تولید شده توسط پژوهشگران ایران سهم حوزه مهندسی برق و الكترونیك با ۹.۳ ( نه و سه دهم درصد ) بالاترین میزان و هم سایر حوزه ها همچون شیمی، مهندسی مواد و مهندسی شیمی هر كدام به سهم زیر ۵ درصد در رتبه های بعد قرار دارند.
بر اساس این گزارش دانشگاهها و موسسات آموزشی برتر كشور با بیشترین تولیدات علمی درحوزه مهندسی برق و الكترونیك شامل دانشگاه صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیر كبیر، علم و صنعت ایران و دانشگاه صنعتی خواجه نصیر هستند.
سهم دانشگاههای برتر كشور در تولید علم در حوزه مهندسی برق و الكترونیك به ترتیب دانشگاه صنعتی شریف ۱۲.۳ درصد، دانشگاه تهران ۱۱.۵ درصد، صنعتی امیر كبیر ۱۰.۹ درصد، علم و صنعت ۸.۶ درصد و خواجه نصیر الدین طوسی ۵.۳ درصد است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب